Ana Sayfa » PUBG » Nooblar için PUBG Kazanma Taktikleri
PUBG Kazanma Ekranı

Nooblar için PUBG Kazanma Taktikleri

PUBG çıktığı günden bu yana o kadar çok ilgi çekti ki neredeyse oynamayan kişi kalmadı. Fakat oyunu bir yıldan uzun süredir oynayan kişi sayısı o kadar fazla ki, PUBG’yi yeni satın almış noob, yani çaylak oyuncuların maç kazanma şansı oldukça düşük. Bu rehberimizde sizlere oyunu kazabilmeniz için altın değerinde taktikler vereceğim.

 #  Oyundaki silahların teptiğini unutmayın

PUBG Taaruz Tüfeği Ayrıntıları

PUBG’de de, aynı CS:GO’da olduğu gibi silahların sekme (geri tepme) oranı vardır. Silahlar yukarı, sağa ve sola doğru seker. Oyundaki bazı silahlarda “B” tuşuna basarak tekli, yarı otomatik veya tam otomatik ateş etme moduna geçebilirsiniz.

Tam otomatik modda ateş ederken, mouse’unuzu aşağı doğru kaydırmalı, yani spray atmalısınız. Böylece geri tepmeyi dengeleyeceksiniz ve rakiplerinizi vurmanız kolaylaşacak. Ancak unutmayın ki her silahın tepme oranı farklıdır. Örneğin AKM silahı çok fazla seker, spray yapması zordur.

Oyuna yeni eklenen kabzalar ile (örneğin başparmak kabzası) silahların geri tepme oranını düşürebilirsiniz. Yatay kabza sprayi kolaylaştırırken, dikey kabza uzak mesafeden tek tek sıkmayı kolaylaştırır. Yatay pabzanın artısı, sağa sola tepmeyi azaltmasıdır, böylece spray atarken sadece aşağı çekmeniz yeterlidir. Dikey kabzada ise yanlara doğru tepme de yaşanır.

 #  Pasif oynayın

Pasif, yani saldırgan olmayan bir biçimde oynamak sizi zafere götürecektir. Pusarak oynayıp çok kolay bir şekilde ilk 10’a kalabilirsiniz. Fakat pusarak oynamayı çok abartmayın, çünkü oyunda kendizi geliştirmenizi engeller.

 #  İşaretli alana girmeyin

PUBG Güvenli Alan

İşaretli alana aceleyle, gerekenden erken girmeye çalışan oyuncular kazanmaya çok uzaktır. Genellikle aceleyle güvenli bölgeye gitmeye çalışırken çevrelerine hiç dikkat etmezler ve işin sonu hüsranla biter. Unutmayın ki PlayerUnknown’s Battlegrounds oyunu dikkat gerektirir.

İşaretli alana yavaş yavaş ilerleyin, sırtınızı gaza verin ve güvenli alan içindeki her yeri pixel pixel tarayarak düşman olup olmadığından emin olun.

 #  Susturucu tercih edin

Oyunda her ne kadar compensator silah sekmesini muhteşem bir şekilde azaltıp sprayi kolaylaştırsa da, sessizlik PUBG’nin en önemli meselesidir. Susturucu sayesinde insanlar nereden ateş ettiğinizi anlamaz, böylece çok büyük bir avantaja sahip olursunuz.

 #  Görüntü ayarlarınızı düzenleyin

PUBG Düşük Grafik Faydaları

Bir çok profesyonel oyuncu, PUBG’yi düşük grafik ayarları ile oynar. Bunun neden olduğunu hiç düşündünüz mü? Kesinlikle yüksek FPS almak için değil!

Oyundaki grafiklerin tamamını en düşüğe aldığınızda, detaylar azalacağından rakiplerinizi görmeniz kolaylaşır, böylece kazanma şansınız çok daha yükselmiş olur.


Böylece bir PUBG rehberimizin sonuna gelmiş olduk. Daha fazla rehber için oyuncucemiyeti.com/kategori/pubg sayfasını takip edin.

Hakkında Arda

Video oyunlarıyla kafayı bozmuş bir yazar.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir